Header Ads

Libri i Elvira Dones " Virgjeresha e betuar" behet film


Libri "Virgjeresha e betuar" (Sworn Virgin) i shkrimtares shqiptare Elvira Dones do te behet film. E shtyre nga interesi i madh ne shtyp ne lidhje me kete teme shoqerore shqiptare per te cilen eshte shkruar ne shume botime boterore, regjizorja italiane Laura Bispuri ne bashkepunim me VivoFilm ka vendosur ta sjelli historine e Elvira Dones ne ekranin e gjere. Ne rolet kryesore do te interpretojne Alba Rohwarcher dhe Lars Eidinger, nderkohe qe xhirimet pritet te fillojne ne fund te vitit. Filmi do te jete nje prodhim nderkombetar mbeshtetur nga kompanite italiane VivoFilm dhe Colorado, zvicerania Bord Cadre Films, francezja Arizona dhe shqiptarja Erafilm Productions. "Virgjeresha e betuar" eshte libri i pare i shkruar ne italisht prej autores si dhe libri i pare i perkthyer ne gjuhen angleze (dhe fitues i cmimit English Pen Award)  te cilin mund ta blini ne shumicen e dyqaneve elektronike. 

Ps. Ne lidhje me kete teme eshte realizuar dhe nje film tjeter "Femrat pa flatra" (Women Without Wings) nga regjizori kanadez Nicholas Kinsey, te cilin une e kam intervistuar ne 2003. 

No comments

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Powered by Blogger.