Header Ads

Dan Brown vlerson kopertinen e "Ferrit" ne shqip


Shkrimtarit Dan Brown i njohur per librat e tij "Kodi i DaVincit", "Engjejt dhe shpirtrat e keqinj", "Simboli i humbur" etj i ka pelqyer aq shume kopertina e versionit shqiptar te librit te tij "Ferri", saqe e ka postuar dhe ne Twitter duke shkruar "Kopertina e mrekullueshme e botimeve "Dudaj" per versionin shqiptar te INFERNO". Teksa kopertina eshte vertet e realizuar bukur, botimi shqiptar ndryshe nga cdo botim tjeter nuk permban ne kopertine "Inferno" cka duket se nuk i ka pelqyer dhe shkrimtarit i cili e ka theksuar kete me germa te medha ne statusin e tij. Nje keshille per perkthyesit shqiptare. Kur nje shkrimtar i huaj, vendos nje titull libri jo ne gjuhen e tij ametare, kjo ndodh per nje arsye te caktuar, sepse ai shume mire mund ta kishte vendosur dhe titullin "HELL". Te pakten duhej te ishte nen titull ose titulli origjinal ose perkthimi, pasi libri ka te bej me teper me "Inferno" te Dantes sesa ferrin e djallit. Capisce?

No comments

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Powered by Blogger.