Header Ads

Eurovisioni nderron rregullat e jurise votuese.


Pas shume ankesash dhe prurjeve da li la hopa tralala, me ne fund organizatoret e Eurovision, kane vendosur te ndryshojne rregullat e votimit SERISHT per te patur gjykime dhe prurje sa me profesionale dhe sa me pak te influencuara nga bizneset muzikore. Ndryshimet me te rendesishme jane si me poshte:

Emrat e anetareve te jurise do te behen te ditur jo me pare se nje maj.

EBU/Eurovision do te bej publike te gjitha votat e anetareve te jurise pas nates votuese si dhe votimin e publikut dhe jurise te cdo vendi pjesmarres.

Profesionisteve te industrise muzikore (votimi sipas shteteve) do te ju lejohet pjesmarrja ne juri vetem nese nuk kane qene anetare jurie ne nje prej dy edicioneve te shkuara te festivalit.

Ja, ja ben qejfin dhe Frederik Ndocit!

Edicioni i Eurovision per 2014 do te mbahet me datat 6,8 dhe 10 maj ne Kopenhagen te Danimarkes, vendi fitues i cmimit te pare ne edicionin e sivjetshem me "Only Teardrops" te Emmelie de Forrest.

No comments

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Powered by Blogger.