Header Ads

Bosnja dhe Serbia ndalojne Kosoven te marri pjese ne EurovizionTeksa Eurovizion nuk eshte nje event politik, duket se pjesmarrja ne te kalon neper dyer te tilla. Krijuar si nje festival per te bashkuar Europen, 62 vjet me vone deshton te bej pikerisht kete me justifikime absurde. Kosova tashme merr pjese ne eventet me te njohura e me te rendesishme ne bote, nderkohe qe ne Festivalin Europian ku marrin pjese dhe vende te cilat nuk bejne pjese ne Europe, ajo nuk lejohet sepse nuk njihet si shtet nga disa vende konkuruese si Ukraina, Serbia, Bosnje Hercegovina etj. OK! Po atehere perse u pranua Izraeli te konkuroj kur disa vende fqinje pjesmarrse ne Eurovizion e kane refuzuar dhe nuk e njohin si shtet? Ne te kundert ato vende jane perjashtuar nga festivali. Perse mos te merret ky veprim dhe per rastin e Kosoves? Sepse...ja dhe nje kleçke tjeter qe nxjerr EBU (organizator i festivalit), Kosova nuk eshte anetare e Kombeve te Bashkuara ndaj dhe nuk mund te pranohet ne kete festival. Normale pastaj kur te behet anetare e K.B do kerkojne te behet anetare e Qeverise se Galaktikes, duhet te kete satelit ne hene, me rekomandime nga fiset e pazbuluara te Amazones, si dhe te jene te paret qe ngrejne flamurin ne Mars. Pikaaaa! Po bjerini shkurt, thoni qe keni frike se ju iken Rusia e dy tre te tjera dhe mbeteni pa leke, sesa i bini nga veshi. Europa demokratike ku vendimin e merr pakica. Hajde merre vesh! 

Ps. Kosoves i ishte premtuar pjesmarrja kete vit ne Eurovision pasi Portugalia vendi organizator e njeh Kosoven si shtet. Kur RTK ka dorezuar aplikimet e duhura, ka marre nje pergjigje negative me pretekstin se nuk eshte pjestare e K.B. 

Ps2. Bosnja nuk e njeh Kosoven si shtet, per shkak te ndikimit te votes kundra te pakises Serbe ne Bosnje. 

No comments

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Powered by Blogger.